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2024BY、甑倒しを迎えました

2025/4/26

なんとかゴールデンウィークに大きく踏み込まずに、
湯川酒造店では甑倒しを迎えることができました。

2024BYは醪本数にして75本、
小さな試験醸造も含めると81本にも達し、
醸造部の皆はかなりハードな醸造期を過ごしました。

春の訪れをひしひしと感じつつも、
3月4月も気温の低い日に恵まれてホッとしています。

お酒をしぼっては瓶詰めして火入れして、
あるいは慌ただしく出荷の準備をして、
日々その繰り返しの中、

社内は溢れんばかりのお酒で身動きが取れなくなっています。

とはいえ、
まずは今季も事故怪我なく、甑倒しを迎えられて、
醸造部だけでなく、全社員に感謝いたします。

お疲れさまでした!
皆造までもう少し、気を抜かずに走り抜けましょう。

 

そして、お客様には引き続き湯川酒造店をお引き立ていただきますよう、

何卒よろしくお願い申し上げます。

 

The day of Koshiki-Taoshi means when we finished rice steaming of this brewing season. It marks a milestone in the sake brewing process.

However we have to continue to ferment many tanks of main mash (Moromi) remaining. Although brewers can relax a little after the busy days, they can’t let their guard down until all the Moromi has been pressed. 

We appreciate our staff and customers, and then we hope our sake brings you joy and happiness!